• English
  • Română
  • Српски
Banat
Info-Business Portal

Vizita oficală a unei delegaţii din Republica Coreea

În luna noiembrie 2019, o delegaţie din Republica Coreea, condusă de E.S. domnul Kim Yong Ho, în calitate de Ambasador al Republicii Coreea, a efectuat o vizită oficială în județul Timiș, în vederea aprofundării relațiilor bilaterale dintre cele două state.

În privința cooperării în domeniul afacerilor, E.S. domnul KIM Yong Ho a prezentat ca exemplu societatea Global Safety Textiles, din Sighișoara (achiziționată de grupul sud-coreean Hyosung în anul 2011), unul dintre cei mai mari angajatori din județul Mureș și grupul Harman din București, preluat în anul 2017 de grupul Samsung (dezvoltă industria auto prin tehnologii conectate). Pornind de la premisa că marea problemă a investitorilor în România este infrastructura, domnul Valentin Tudorică a evidențiat avantajul județului Timiș din punct de vedere al acesteia. Acest avantaj sporește indicele de atractivitate al județului pentru potențialii investitori coreeni. E. S. Ioan Coriolan Gârboni a afirmat că pe viitor ar fi oportună o misiune economică în Republica Coreea, în vederea promovării comerțului, serviciilor și industriei celor două state și dezvoltării relațiilor bilaterale. De asemenea s-a evidențiat importanța sprijinirii intereselor agenților economici din România și din Republica Coreea, în raporturile cu autoritățile din țară și cu organismele specializate din străinătate. Pentru aceasta, se vor purta discuții cu Camera de Comert și Industrie România - Republica Coreea, al cărei obiectiv este inclusiv promovarea proiectelor de conservare și cunoaștere a valorilor culturale specifice ale celor două state și susținerea schimburilor cultural - artistice.

Întâlnirea s-a încheiat cu concluzia că județul Timiș este unul prosper, atractiv pentru potențialii investitori coreeni, urmând să se transmită către ambasadă proiecte de interes pentru județ, care necesită investitori străini.

Instituții: 
Consiliul Judeţean Timiş