• English
  • Română
  • Српски
Banat
Info-Business Portal

Vizita unei delegaţii din cadrul Consiliului Judeţean Timiş în Provincia Jianxi, Republica Populară Chineză

În luna noiembrie 2019, la invitația Ambasadei Republicii Populare Chineze,  o delegaţie a Consiliului Judeţean Timiş a participat la o serie de seminarii, pe tema construcțiilor din domeniul infrastructurii, în Provincia Jianxi. Înaintea deplasării în Republica Populară Chineză.

Seria de seminarii organizate de Universitatea din Nanchang a avut loc în Provincia Jianxi, orașul Nanchang. În cadrul seminariilor au mai participat alți 15 directori și funcționari din consilii județene din România. Nivelul academic al lectorilor a fost unul ridicat, aceștia având calitatea de  profesori universitari la Universitatea Internațională din Nanchang. Tematica abordată a fost din domeniul investițiilor și a strategiilor sectoriale de dezvoltare.

În calitate de reprezentant al Consiliului Județean Timiș domnul Adrian Bogdan Berceanu a prezentat disponibilitatea instituției privind atragerea de investitori din cadrul Republicii Populare Chineze și a oferit detalii privind caracteristicile geoeconomice şi geostrategice ale județului. S-au purtat discuții privind oportunitățile de investiții din județul Timiș, reiterând interesul de a atrage investitori, de a demara schimburi culturale și educaționale și de a semna acorduri de cooperare și cu alte provincii din Republica Populară Chineză, pe lângă cel semnat în anul 2015, cu Provincia Yunnan.

Instituții: 
Consiliul Judeţean Timiş