• English
  • Română
  • Српски
Banat
Info-Business Portal

Vizita unei delegaţii din Bosnia și Herțegovina

În luna noiembrie 2019, o delegaţie din Bosnia și Herțegovina, condusă de E.S. domnul  Slaviša Ćeranić, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei, a efectuat o vizită oficială în județul Timiș în vederea aprofundării relațiilor bilaterale dintre cele două state.

S-a discutat despre acordul existent între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț din Banja Luka și despre reluarea relațiilor de colaborare dintre cele două entități. (CCIAT a semnat, la Timișoara, în iulie 2008, un Acord de Colaborare cu CCI Banja Luka în vederea impulsionării relaţiilor economice şi atragerii de investitori.)

Întâlnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes precum identificarea de nișe şi sectoare complementare pentru cooperare la nivel regional cât și organizarea de activități comune în vederea prezentării oportunităților de afaceri și investiții pe care le oferă cele două țări.

Cele două părți prezente în cadrul întâlnirii au discutat posibilitatea organizării, în anul 2020, a unui eveniment, în județul Timiș, la care să participe înalți funcționari și diplomați din ambele state, în vederea înlesnirii relațiilor de colaborare.

Instituții: 
Consiliul Judeţean Timiş